Comanda rapid

Croatia

Transport rutier Croatia

Transport International Croatia

Transport Marfa Croatia

Cargo Croatia

vamuire (import Croatia

export Croatia

tranzit) Croatia

depozitare Croatia

distributie Croatia

impachetare Croatia

asigurare suplimentara marfa Croatia

Rutier marfa Croatia

camioane cu remorca Croatia

camioane echipate ADR Croatia

semiremorca Croatia

camioane Jumbo Croatia

agabaritice Croatia

semiremorca pentru transportul de autoturisme Croatia

izoterme Croatia

dube termoking Croatia

semiremorci dube Croatia

Logikair
SC LogikAir SRL
+40 213.107.174
0724004769
http://www.logikair.ro
Alege
Logikair Cargo
de restul ne ocupam noi

LOGIKAIR CARGO SRL - este o companie privata cu capital integral romanesc, specializata in asigurarea transportului international maritim, aerian si rutier de marfuri, precum si servicii conexe acestora precum operatiuni de vamuire (import, export, tranzit), depozitare, distributie, impachetare, asigurare suplimentara marfa, etc. Calitatea serviciilor, costurile minime, promptitudinea si profesionalismul echipei noastre va ofera solutia optima pentru marfurile Dvs.

Croatia

Detalii:Informatii Generale

Marea Adriatica ofera numeroase privelisti spectaculoase cand conduci pe tarmul Croatiei. Unele dintre drumurile din afara oraselor precum Zagreb sau Dubrovnik sunt uzate si proaste si-ti solicita intreaga atentie. Fii foarte atent asupra cantitatii de benzina din rezervor atunci cand conduci in Croatia. Statiile de benzina pot fi putine si la mare distanta una de alta in zonele rurale.
Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare in Croatia, pentru calatorii in scop de turism, vizita, afaceri, activitati sportive care nu depasesc 90 de zile. Dreptul de sedere pentru calatoriile fara viza este de 90 de zile intr-un interval de 6 luni. In cazul calatoriilor multiple, cele 90 de zile se calculeaza prin cumularea perioadelor de sedere subsecvente, intr-un interval de 6 luni de la data primei intrari. In cazul calatoriilor fara viza nu este permisa desfasurarea nici unei activitati lucrative sau educative.

Cetatenii romani care calatoresc in Croatia pentru a lucra, pentru studii sau pentru alte scopuri decat turism, afaceri, sau activitati sportive, au obligatia de a obtine vize de intrare conform scopului calatoriei. Cele mai frecvente situatii de calatorie pentru care este necesara obtinerea vizelor sunt: munca pe baza de contract, munca autonoma, reintregirea familiei, studii.

Autoritatile croate nu elibereaza vize la frontiera. Vizele de intrare se pot obtine numai de la ambasadele sau consulatele Croatiei din exterior. In Romania, vizele se pot obtine de la Sectia Consulara a Ambasadei Republicii Croatia din Bucuresti (Str. Dr.Burghelea nr.1, sector 2, Tel: 021 313-0457, Fax: 021 313-0369; E-mail: croemb.bucharest@mvp.hr

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala croata (in ceea ce priveste cuantumul minim al sumelor, regimul asigurarilor medicale si necesitatea obtinerii vizei) recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile croate.

- Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Croatia (www.mfa.hr)

- Ambasada Croatiei la Bucuresti (Tel: 021 313-0457; E-mail: croemb.bucharest@mvp.hr)

Cetatenii romani au obligatia ca, in termen de 48 ore de la data intrarii pe teritoriul Croatiei, sa se prezinte la oficiul local al politiei pentru a isi inregistra sederea. Obligatia se considera respectata prin inregistrarea la un hotel. Aceasta obligatie se aplica indiferent de tipul calatoriei (cu sau fara viza).

Amenintari teroriste
Croatia nu a suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul national.

Dupa atentatele teroriste de la Madrid (11 martie 2004) si de la Londra (7 iulie 2005), autoritatile tuturor statelor europene, intre care si cele din Croatia, au instituit o stare de alerta preventiva, menita a semnala eventuala repetare a unor astfel de atentate.

Cetatenilor romani care calatoresc in Croatia li se recomanda sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile croate si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Siguranta si criminalitate
Exista zone pe teritoriul Croatiei care nu au fost deminate: Slavonia Orientala (Vukovar, Sijek); Zona frontaliera cu Serbia-Muntenegru (la sud de Dubrovnik, in imprejurimile Konavle); Cadrilaterul Bosanska Dubica, Virovitica, Slatina, Bosanska Gradiska; Cadrilaterul Sinj, Gospic, Zadar, Sibenik; Zonele din jurul axelor Zagreb-Karlovac-Parc, Plitvice-Gracac-Zadar, Gracac-Knin-Split, Karlobag-Sibenik-Ston si Karlovac-Sisak-Bosanska Gradiska. Recomandam cetatenilor romani care calatoresc in aceste zone sa urmareasca cu mare atentie si sa respecte cu strictete semnele si indicatoarele terestre, precum si avertismentele autoritatilor locale.

Croatia este o tara cu un nivel de criminalitate redusa. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. In cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei. Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat.

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta :

- politia: 92

- pompierii: 93

-ambulanta: 94

Se recomanda, de asemenea, sesizarea ambasadei romane, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.

Sistemul medical
Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Croatia sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii. In cazul in care sunt necesare servicii medicale, trebuie luata in primul rand legatura cu agentul sau partenerul croat al societatii de asigurari care a incheiat polita. Acesta va indica unitatea sau unitatile medicale care pot furniza serviciile medicale pe baza politei de asigurare. Serviciile medicale sunt prestate in conformitate cu clauzele prevazute in polita de asigurare. Serviciile medicale suplimentare, neacoperite de polita de asigurare, vor fi achitate in mod individual de beneficiar.

Conditii privind traficul auto
Starea generala a drumurilor este buna. Viteza legala maxima este de 50 km/h in localitati; 80 km/h in afara localitatilor si 130 km/h pe autostrazi. Folosirea fazei scurte este obligatorie si pe timp de zi. Gradul de alcoolemie admis la volan este de 0 g/l. Conducerea sub influenta alcoolului atrage plata unei amenzi si retragerea permisului de conducere. Folosirea centurii de siguranta este obligatorie.

Pe teritoriul Croatiei este interzisa utilizarea atat a detectoarelor de radar, cat si a aparatelor antiradar.

In caz contrar, conducatorul auto este sanctionat cu o amenda in valoare de 2 000 kune (aproximativ 300 euro), iar aparatul antiradar sau detectorul de radar este confiscat.

De asemenea, conducatorul auto este obligat sa demonteze aparatul mentionat si sa il predea autoritatilor croate sau sa accepte demontarea acestuia de catre organele de politie croate, cu suportarea personala a cheltuielilor aferente operatiunii de demontare.

Permisul de conducere romanesc
Se recomanda obtinerea unui permis de conducere international.

Informatii pentru cazurile de accidente
In caz de accident de circulatie, indiferent de gravitatea acestuia, trebuie in mod obligatoriu asteptata sosirea unui echipaj de politie, pentru intocmirea actelor de constatare. Autoturismele trebuie sa ramana in pozitia avuta dupa momentul producerii coliziunii, pana la sosirea agentului de circulatie.

Limite de viteza

Limitele de viteza in Croatia sunt urmatoarele: Oras 60 km/h Drum Deschis 100 km/h Autostrada 130 km/h

Reguli ale drumului

Se circula pe partea dreapta si masinile ce intra in sens giratoriu au prioritate. Autobuzele Scoala au prioritate cand pleaca dintr-o statie.

Benzina

Majoritatea statiilor de benzina sunt deschise de la 6am la 10pm, unele dintre ele avand program 24h.

Taxe de intrare pe autostrada

Se taxeaza pe autostrazile E59 si E70 ce pornesc din Zagreb.

Parcarea

Exista multe spatii de parcare in Zagreb si Dubrovnik. De asemenea sunt arii de parcare cu plata in multe orase.


Inchirieri auto - Cerinte

Pentru a inchiria o masina, trebuie sa ai cel putin 21 ani (varsta minima putand varia in functie de categoria masinii) si sa detii carnet de conducere de cel putin 1 an. Soferilor sub 25 de ani este posibil sa li se impuna o suprataxa pentru "sofer tanar". Centurile de siguranta sunt obligatorii pentru toti pasagerii.

Reglementari vamale
Conform Legii vamilor, fiecare calator in varsta de peste 18 ani are dreptul sa introduca in Croatia marfuri, fara plata de taxe, dupa cum urmeaza: 1 litru bauturi spirtoase cu peste 20% (in volum) alcool sau 2 litri vin spumos; 200 buc. tigarete sau 100 buc. tigari mici de foi sau 50 buc. tigari mari de foi, sau 200 g. tutun pentru pipa; 500 g. cafea sau 200 g extract de cafea (cafea solubila); medicamente corespunzatoare necesitatilor calatorului.

Calatorii in varsta de sub 18 ani nu au dreptul la cele de mai sus, cu exceptia medicamentelor.

Calatorii in varsta de peste 18 ani pot introduce, fara taxe vamale, in Croatia marfuri straine, in afara celor mentionate mai sus, in valoare totala de pana la 500 euro sau valoarea corespunzatoare intr-o alta valuta.

Calatorii care trec frontiera de stat in Croatia au dreptul sa introduca sau sa scoata, fara plata de taxe, obiecte pentru uz personal, noi sau folosite, de care un calator are nevoie, in mod normal, pe timpul calatoriei. Declararea lor se face de calator la trecerea prin asa - zisul coridor verde sau prin declaratie verbala.

In legatura cu introducerea si scoaterea in/din Croatia de valuta nationala (kuna) si valuta straina, legislatia croata prevede urmatoarele: pot fi introduse in Croatia sume nelimitate in kuna si valuta straina. Daca suma valutei introduse in Croatia este de pana la 5000 Euro sau valoarea corespunzatoare in alta valuta straina, nu este nevoie de declararea in scris a acesteia. Daca suma depaseste 5.000 de Euro este necesara completarea unei declaratii vamale in acest sens.

In cazul in care se depisteaza marfuri, valuta sau valori in cantitati mari nedeclarate, odata cu confiscarea lor va fi confiscat in folosul statului si mijlocul de transport in care acestea sunt gasite.

Sunt interzise la introducerea/scoaterea si tranzitul prin Croatia urmatoarele: substante narcotice si precursori; substante explozive, arme de foc si munitie; articole (plante, fiinte vii, obiecte etc.) supuse carantinei, indiferent de stadiul bolii/infestarii etc.; substante chimice periculoase (produse sau preparate de acest fel); produse alimentare, substante chimice si alte materiale sau obiecte periculoase sau daunatoare sanatatii omului; substante produse si alte obiecte care folosesc, contin sau au fost produse folosindu-se substante periculoase pentru stratul de ozon.

Urmatoarele bunuri/obiecte sunt permise la introducerea/scoaterea/reexportul/tranzitul prin Croatia numai cu aprobare speciala: arme de foc (de vanatoare, sport, cu caracter cultural) si munitie pentru ele; material nuclear, substante radioactive si alte surse de radiatii ionizante; produse medicale care sunt permise a fi folosite in tara si nu au termenul de valabilitatea expirat; animale salbatice de vanat si material genetic pentru acestea, trofee de vanatoare, coarne de vanat, cazute si produse de vanat; plante salbatice protejate, folosite in scop medical, in stare proaspata sau uscata.

Utilizarea cartilor de credit
Sunt acceptate carti de credit de tip Visa, Mastercard sau American Express.

Regimul animalelor de companie
La intrarea pe teritoriul Croatiei cu animale de companie trebuie prezentat "pasaportul" animalului (document de insotire) cu remarci privind regimul obligatoriu de vaccinare (efectuarea vaccinului antirabic) si starea de sanatate a animalului.

Transport international in tarile:

Echipa Logikair Cargo va ofera solutii de TRANSPORT RUTIER personalizate, adaptate nevoilor clientilor nostri, pe o piata in continua expansiune.

Croatia

Transport rutier Croatia

Transport International Croatia

Transport Marfa Croatia

Cargo Croatia

vamuire (import Croatia

export Croatia

tranzit) Croatia

depozitare Croatia

distributie Croatia

impachetare Croatia

asigurare suplimentara marfa Croatia

Rutier marfa Croatia

camioane cu remorca Croatia

camioane echipate ADR Croatia

semiremorca Croatia

camioane Jumbo Croatia

agabaritice Croatia

semiremorca pentru transportul de autoturisme Croatia

izoterme Croatia

dube termoking Croatia

semiremorci dube Croatia


  Transport marfa |